Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@02:05:06 GMT

سهم فوتبال پرداخت شد: ۱۴۰ میلیون تومان برای یکسال!

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۰۲۴۵

سهم فوتبال پرداخت شد: ۱۴۰ میلیون تومان برای یکسال!

درخواست مشترک دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در نامه‌ای خطاب به رییس صداوسیما تبدیل به یک جنجال بزرگ رسانه‌ای شد.

به گزارش مشرق، دو باشگاه با ارسال نامه ای به پیمان جبلی درباره تضییع حقوق سهامداران از وی خواسته بودند به جز پخش زنده مسابقات، سایر برنامه های صداوسیما هیچ فریمی از دیگر اتفاقات مسابقات فوتبال را پخش نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه به خصوص از برنامه هایی مثل فوتبال برتر، شبهای فوتبالی، ورزشگاه و ... نام برده شده و همچنین از تلویزیون درخواست شده پخش زنده و یا غیر زنده بازی‌ها را در وبسایت تلوبیون متوقف کنند.

با ارسال این نامه به صداوسیما شروع برنامه فوتبال برتر، شرایط تازه‌ای داشت؛ برنامه‌ای بدون حضور کارشناس و در دفاع از جام جم.  محمدحسین میثاقی مجری برنامه با دفاع از سازمان ضمن اشاره به بند پ ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه اعلام کرد صداوسیما به وظایف خود در قبال فوتبال عمل کرده و به اصطلاح حق پخش باشگاه‌ها پرداخت شده است.

قانونی که میثاقی به آن اشاره داشت و ظاهرا برخلاف نظر وزارت ورزش در زمان مسعود سلطانی‌فر به تصویب مجلس رسیده در این جملات خلاصه شده است: « براساس بند ط تبصره ۹؛ به استناد بند (پ) ماده (۹۲) قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفند درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به ردیف درآمدی شماره ۱۴۰۱۸۴ نزد خزانه‌داری کل‌ کشور واریز نمایند.»

البته آنچه در برنامه فوتبال برتر روی دیوار مشخص بود، شامل نکته عجیبی بود. اینکه پرانتزی به این بند اضافه شده و مساله تبلیغات روی پیراهن بازیکنان و داوران نیز در قانون گنجانده شده است!  این در حالی است که مساله تبلیغات محیطی و حامیان مالی باشگاه‌ها به هیچ وجه در این قانون مورد اشاره قرار نگرفته و اساسا ارتباطی به صداوسیما ندارد و سهم خود باشگاه‌ها است.

اما موضوع وقتی جالب شد که صادق درودگر به عنوان نماینده سازمان لیگ در برنامه‌ای در شبکه خبر حضور پیدا کرد و در مناظره با نماینده صداوسیما ارقام ادعایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. درودگر اعلام کرد: وزارت ورزش در سال ۱۴۰۰ ، هفت و نیم میلیارد از سازمان برنامه و بودجه دریافت کرده که اگر قرار باشد این مبلغ به صورت مساوی بین فدراسیون ها تقسیم شود، هر فدراسیون مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان دریافت خواهد کرد!

در مقابل نماینده صداوسیما هم گفت در دو سال گذشته (۱۴۰۰ و ۱۳۹۹) نزدیک به صد میلیارد تومان از محل فروش تبلیغات(قبل و در حین مسابقات) به خزانه واریز شده و بر همین اساس صداوسیما به تکلیف قانونی خود عمل کرده و حالا وزارت ورزش باید به تکلیفش عمل کند.

جالب اینجا است که حتی اگر بپذیریم که همه این مبلغ واریزی به خزانه(صد میلیارد تومان)‌ به فوتبال هم برسد، بازهم این رقم حتی به اندازه نصف هزینه سالیانه یکی از باشگاه های لیگ برتری متوسط به بالا نخواهد بود. حال آنکه به طور استاندارد انتظار می‌رود مبلغی در حدود ۷۰ درصد از مخارج سالیانه هر باشگاه حرفه‌ای فوتبال ایران از این محل تامین بشود که بنابراین اعداد فواصلی با یکدیگر دارند.

البته درودگر در مناظره شب گذشته از تقابل با نماینده صداوسیما خودداری کرد و در برنامه اعلام کرد همه سوار بر یک کشتی هستند و باید کمک کنند تا این مساله حل بشود؛ اما این صحبت‌ها در شرایطی بود که دو نماینده باشگاه استقلال در پایان بازی دیروز مقابل سپاهان بشدت از عملکرد صداوسیما انتقاد کرده بودند. به خصوص که در نیمه دوم پخش تبلیغات دور زمین هم دچار تغییراتی شد و زاویه دید دوربین روبه‌رو تا جایی که ممکن بود پایین آمد تا تمام تابلوهایی که به صورت ردیفی دور ورزشگاه را پر کرده بودند، در این زاویه دید قرار نگیرند.

در عین حال صحبت‌های محمدرضا احمدی گزارشگر بازی استقلال و سپاهان هم جالب بود. او که انگار از روی یک متن مشغول اعلام موضع صداوسیما در قبال مسائل پیش آمده بود،‌ ضمن حمله به وزارت ورزش این جملات را روی آنتن بر زبان آورد:‌

«محمدحسین میثاقی درباره اتفاقات عجیب و غریبی که رخ داده توضیح داد و صدا و سیما کاری را که باید می‌کرد، کرده است. تو رو خدا به داد این ورزش برسید؛ مسئولین و آقای وزیر خواهش می‌کنیم که حتما به داد ورزش برسید تا این وضع نابسامان ورزش در سال جام جهانی روند خوبی داشته باشد و همه چی بهبود بخشیده شود تا ورزشکاران ما هم بتوانند در عرصه های مختلف بدرخشند تا پرچم کشور عزیزمان را با موفقیت به اهتزاز دربیاورند. 

مدیریت ضعیف ورزش در حال آسیب به همه رشته های ورزشی است و بعدا نمی‌شود کاری کرد که این اتفاقات را جمع کنیم؛ تو رو خدا نگذاریم بدتر از این بشود. جلو بیاییم و قدم ها را برداریم و با یک مدیریت منظم و مناسب، این وضعیت را در سالی که تیم ملی فوتبال درگیر جام جهانی و رشته های دیگر درگیر مسابقات جهانی هستند و برایشان مهم است، جمع کنیم. تازه امسال بازی های آسیایی هم یک سال عقب افتاد وگرنه آن هم داستان های خاص خودش را داشت؛ اردوها و تیم‌ها و رشته‌ها و مباحث دیگر.

صداوسیما کار خودش را کرده و مسائل مربوط به حق پخش را برای دو سال ۹۹ و ۱۴۰۰ کامل پرداخت کرده است و ۱۴۰۱ هم در حال انجام است و بقیه ماجرا دست دوستانی است که باید بیایند و این قضایا را به خوبی جمع و جور کنند.»

از ظاهر امر چنین برمی‌آید که صداوسیما حاضر به عقب‌نشینی و یا آنطور که مدیران استقلال و پرسپولیس ادعا می‌کنند مذاکره بر سر موضوع حق پخش فوتبال نیست. اگرچه حتی اگر ادعای آنها مبنی بر انجام تکلیف نیز تایید بشود، مبلغ اهدایی آنها به فوتبال(حداکثر 140 میلیون تومان برای یکسال) هیچ دردی از فوتبال دوا نخواهد کرد.

منبع: ورزش سه

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین جنگ غزه قیمت باشگاه استقلال صادق درودگر تیم ملی فوتبال پرسپولیس حق پخش تلویزیونی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت وزارت ورزش باشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۰۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس

صداوسیما میزبان جمعی از منتخبان مجلس شورای اسلامی‌بود که ساعاتی را در بخش‌های مختلف سازمان صداوسیما گذراندند و در خاتمه این بازدید، در نشستی با رئیس سازمان صداوسیما دغدغه‌ها و دیدگاه‌هایشان را پیرامون رسانه ملی بیان کردند.

پیمان جبلی در جریان این نشست، با اشاره بدان‌که دوران جدید رسانه در سپهر جهانی عصر رقابت و خارج شدن از تک‌صدایی رسانه‌های رسمی است، گفت: دوره مدیریتی اخیر رسانه ملی کارش را با اتکا به سندی تحولی آغاز کرد که مورد تقدیر، تحسین و تأیید رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت.

وی افزود: برمبنای این سند، با رهبری و مردم در راستای دو سرفصل اساسی «هویت‌محوری» و «عدالت‌گستری» برای رسیدن به پیشرفت عهد بسته‌ایم و تحول برای رسیدن به این اهداف کلان را در سه حوزه «محتوا»، «رویکرد» و «سازوکار» تعریف کرده‌ایم.

رئیس رسانه ملی با بیان اینکه در ایام برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم، صداوسیما با به دست گرفتن ابتکار عمل، ۲۰۰ کانال انتخاباتی را برای تبلیغات نامزد‌های مجلس اختصاص داد که در همه اقصا‌نقاط کشور به‌دور از ریخت‌وپاش‌های رایج تبلیغات، در فضایی عادلانه و آرام برنامه‌های خودشان را اعلام کنند، اظهار کرد: این یک اتفاق نیست، بلکه برپایه عمل به سند تحول و توجه به سرفصل عدالت‌گستری انجام و پایه‌های آن از ابتدای دوره تحول نهاده شد.

جبلی در ادامه، تحقق سیاست‌های دیگری در رسانه ملی، ازجمله توجه به مناطق مختلف کشور را در قالب نمایش راهپیمایی تراکتوری ۲۲ بهمن سال ۱۴۰۰ از یک روستا، به دست گرفتن روایت اول در وقایعی، چون بحران آب اصفهان و نمایش دستاورد‌ها و پیشرفت‌های اقصا‌نقاط کشور از دریچه شبکه خبر٢ نتیجه تلاش و پایبندی به سند تحول دانست و گفت: در همین حال است که نماد خلاقیت و ابتکار در برنامه‌سازی‌ها می‌شود برنامه «محفل» که با نوآوری تحسین‌برانگیزی، معارف قرآنی، دینی و اعتقادی را در قالبی جذاب ارائه داده و به پرمخاطب‌ترین برنامه مناسبتی تبدیل شده است.

وی از تلاش برای دیده شدن هویت ایرانی و فرهنگی در قالب اقوام، لهجه‌ها، زبان‌ها و پاره‌فرهنگ‌ها در قاب رسانه نیز سخن به میان آورد و گفت: در فصل پنجم مجموعه نمایشی «نون‌خ» دو هویت در جنوب شرق و غرب یعنی هویت کردی و بلوچی را به یکدیگر گره زدیم که امری هدفمند است و برنامه‌سازان ما را به لزوم تولید کار‌های جذاب براساس هویت و عدالت توجه می‌دهد.

رئیس سازمان صداوسیما متذکر شد: هویت ایرانی، هویت تهرانی نیست و هویت تهرانی هم فقط از میدان ونک به‌بالا نیست. تمرکز ما بر ساخت مجموعه‌های نمایشی استانی به‌جای تولید در پایتخت است و در این دوره، استان‌ها نقش پررنگی در مجموعه‌های نمایشی خواهند داشت.

جبلی با اشاره به کم‌رنگ بودن تولیدات استانی روی آنتن شبکه‌های ملی در گذشته گفت: عمدتاً نگاه به استان‌ها در آنتن ملی، گردشگرانه بود؛ درحالی‌که هرکدام از استان‌ها دارای تاریخ، فرهنگ، تمدن، ادبیات و قهرمانان ملی‌اند که باید به آنها توجه کنیم.

وی تمرکز ویژه بر عدالت‌گستری را که مصداق بدیهی آن توجه به همه مناطق است، در اولویت دانست و اظهار کرد: در همین راستا ۱۰ ساعت از آنتن ملی را به برنامه‌های منتخب شبکه‌های استانی اختصاص دادیم.

رئیس رسانه ملی در بخش دیگری از سخنانش ضمن بیان این نکته مهم که به‌هیچ‌عنوان نگاه تشریفاتی به مجلس شورای اسلامی نداریم، این نهاد را مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم دانست و گفت: مجلس مصداق و نماد جمهوریت نظام و نهادی افتخارآمیز است و همین امر، مسئولیت ما را در برابر نهاد مهم مجلس که خانه مردم است، بسیار سنگین می‌کند.

جبلی ادامه داد: در این دوره مدیریتی، رسانه ملی برای نخستین بار پخش زنده مذاکرات مجلس را از تلویزیون آغاز کردیم. به‌درستی اعتقاد داریم که باید وظایف و خدمات مجلس بیان شود که در همین راستا بیش از ۲۰۰ گزارش با نام «تصویب شد» تهیه و پخش کردیم که به تبیین خدمات مجلس از اول انقلاب تاکنون اختصاص داشت.

وی به تحول در معاونت سیاسی برمبنای سندمحوری و تشکیل بیش از ۴۰ گروه تخصصی در خبرگزاری صداوسیما اشاره کرد و گفت: بسیاری از قوانین برزمین‌مانده در دوره‌های قبلی مجلس، در دستورکار قرارگرفت که آزادسازی سواحل، صدور مجوز کسب‌وکار‌ها و... ازآن‌جمله است و همین مسیر را دنبال خواهیم کرد.

سیدتقی سهرابی، معاون حقوقی و امور مجلس رسانه ملی نیز به بازدید چندساعته گروهی از نمایندگان منتخب مردم در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی و آشنایی آنها با بخش‌ها و ظرفیت‌های مختلف سازمان گفت: مدیران صداوسیمای استان‌ها نیز برنامه‌ریزی لازم را برای حضور منتخبان مردم در شبکه‌های خود انجام خواهند داد. این حضور و توجه، نویدبخش ارتباط وثیق‌تر مجلس و سازمان صداوسیما در دوره دوازدهم است.

دغدغه‌ها و انتظارات منتخبان مجلس دوازدهم

در ادامه، مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده منتخب مردم لنگرود در مجلس دوازدهم نیز از ابتکار عمل رسانه ملی در راه‌اندازی ۲۰۰ کانال انتخاباتی در دور اول انتخابات و ترتیب دادن مناظره میان نامزد‌ها قدردانی کرد و گفت: امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است. صداوسیما باید در این زمینه مطالبه داشته باشد. صداوسیما حلقه واسط حاکمیت و مردم است و باید توجه داشت اگر واقعیات را نگوییم دشمنان نظام علیه نظام تبلیغ و آسیب وارد می‌کنند.

رمضان رحیمی، نماینده فلاورجان اصفهان، با بیان اینکه ماهیت صداوسیما ماهیت ملی است و انتفاعش باید به توده مردم برسد، گفت: لازم است به مقوله سلامت مردم بیش از پیش توجه شود و در پرداختن به موضوعات در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نگاه عدالت‌طلبانه وجود داشته باشد.

حمیدرضا عزیزی فارسانی، منتخب مردم شهرستان‌های اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار در مجلس دوازدهم با بیان اینکه نگاه نمایندگان مجلس دوازدهم حمایت از سازمان صداوسیما به‌عنوان رسانه ملی و هویت‌ساز است، گفت: باور داریم به‌طور قطعی، رسانه ملی در بازگشت بخشی از فرهنگ و هویت ازدست‌رفته ما که از تبلیغات سوء دشمن ناشی می‌شود، مؤثر است.

عبدالوحید فیاضی، منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که رسانه ملی باید هم زبان حاکمیت و هم مردم باشد و بهره‌گیری از منابع سرشار هنرمندان متنوع و متکثر در سطح کشور نیز ضروری است. همچنین صداوسیما باید جایگاه و دستاورد‌های مجلس شورای اسلامی را هرچه بیشتر معرفی کند.

محمدقسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان در مجلس دوازدهم هم بااشاره به رقبای داخلی و خارجی صداوسیما، برضرورت بهره‌گیری از نگاه نوآورانه در تولیدات رسانه ملی به‌منظور افزایش و ماندگاری مخاطبان تأکید کرد.

محمد نصیری، نماینده منتخب مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس دوازدهم نیز راه‌اندازی ۲۰۰ کانال انتخاباتی و مناظره‌های میان نامزد‌ها را اقدامی خوب توصیف کرد و گفت: صداوسیما در سطح جامعه اثرگذار است. شایسته است در سال جهش تولید، اقدامات زیربنایی و فرهنگ‌ساز بیشتری در این راستا در رسانه ملی انجام شود.

فرامرز شهسواری، منتخب مردم هشترود و چاراویماق در مجلس دوازدهم با بیان اینکه درصد مشارکت مردم این شهرستان ۷۶ درصد بوده است، گفت: مردم روستایی ما با مشکل و محدودیت دریافت سیگنال روبه‌رو هستند که شایسته است با تلاش همکاران صداوسیما برطرف و سیگنال‌دهی توسعه یابد. در تولید برنامه و خبر نیز باید از ظرفیت منطقه استفاده شود.

نمایندگان متتخب مجلس دوازدهم در برنامه‌ای که به همت معاونت حقوقی و امور مجلس ترتیب داده شده بود بازدیدی شش ساعته در روز یازدهم اردیبهشت ماه از بخش‌های مختلف سازمان صداوسیما در حوزه‌های فنی، سیاسی، پخش رادیو و سیما داشتند و با حضور در ساختمان ۹ دی، دیتاسنتر، خبرگزاری صداوسیما و استودیو‌های تپه صبا در جریان فعالیت‌ها و اقدامات واحد‌های مختلف قرار گرفتند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • آغاز اردوی تیم ملی فوتبال هفت نفره بعد از یکسال
  • حرف‌های جنجالی بازیگر مشهور که صداوسیما اصلا قبول ندارد
  • جبلی: باید کار‌های بیشتری در موضوع عفاف و حجاب انجام شود
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • جبلی: کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • ساترا مسئولیت دارد جلوی محتوای تحریفی را بگیرد
  • جبلی :باید کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب انجام شود
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • درگذشت مجری سرشناس ورزشی صداوسیما